събота, 28 януари 2012 г.

С какъв да заменим стария си принтер?

С какъв да заменим стария си принтер?

И така, както всичко на този временен свят, любимите на лазерни принтери HP LaserJet 4, 5, 5L, 1100, 2100 и др. просто остаряват.

Машините, служили ни вярно толкова години са износени и уморени и е време да бъдат пенсионирани.
Ако имате място вкъщи или на работата, сложете ги в кашон и ги приберете. При нещата, които Ви носят приятни спомени, особено в някой момент, когато случайно ги отворите. Ако не друго, когато сте работили с тях, Вие сте били с доста години по-млади, а това време винаги ни се струва по-добро от настоящето.
В случай, че не изпитвате носталгия по използваната техника, просто ни ги донесете. И ние ще се погрижим за тяхното екологично рециклиране. Все пак това са модели, при които е настъпила вече умора на материалите и по-нататъшната им поддръжка е неефективна.
И ето стигаме до въпроса, с кой модел да ги заменим?
Ако приемем, че искате да работите отново с Нewlett-Packard и сте по-любознателни, разгледайте таблица 1, на която са представени повечето от произвежданите от фирмата лазерни принтери. По-малко любознателните могат да преминат направо към таблица. 2.
Моделите принтери са разделени на класове, определени от първата цифра в модела. Най-малките започват с 1-ца и са предназначени за домашна употреба или малък офис, т.е. за малко месечно натоварване. Разбира се, те ще издържат и на значително по-високо натоварване, но консумативите, най-вече тонер касетите ще са Ви излишно скъпи. Дори и да ги презареждате, правилото остава – ако Ви трябва принтер за по-голямо натоварване, търсете подходящ в следващите класове, с по-ниска цена на отпечатване на страница. При това е добре винаги да избирате принтер (изобщо машини), с резерв в натоварването. В работата често възникват моменти, когато документите трябва да се предадат спешно и тогава е добре да имате под ръка по-висок клас принтер. Или просто дейността Ви се разраства и имате нужда от повече печат.
С нарастването на класа на принтерите, растат не само техните параметри, но разбира се и цените им. Най-голямо внимание обаче следва да обърнете на цената на копие и то за период от една до три години. Имайте предвид, че при много малка разлика в цените между принтери от съседни класове, от порядъка на 50-100 лв., само за една година пестите в пъти повече от консумативите.
Отделно от това са и допълнителните и разнообразни екстри, които предлага всеки по-висок клас.
В табл. 2 сме се опитали да Ви представим нашето виждане относно това, с кои от по-новите модели е добре да замените стария си принтер.
Нарочно не са сложени цени, тъй като те се променят по-често. Все пак остава въпросът, дали да си купите нов принтер от по-нисък клас или употребяван (рециклиран от нас), с по-високи параметри и разбира се в много добро състояние. Ако обаче цените не са от особенно значение за Вас, избирайте от новите машини.
Ето защо сме Ви представили информация и за двете възможности, като изборът е само и единствено Ваш.
На сайтовете ни сме се постарали да Ви дадем и достатъчно подробна техническа информация. Ако все пак имате нужда от още, ние сме насреща.
Също така ние отговаряме и за работата на принтерите, за тяхната поддръжка и консумативи. При това не само с желание, но и с натрупания през годините сериозен опит, с технически възможности и складови наличности, които има само при нас.
И накрая, но не на последно място, обърнете внимание, че отново само при нас можете от над сто модела нови и обновени лазерни принтери:
Да ги тествате;
Да сравните качеството на печат на отделните модели и изберете своя;
Да се запознаете и изберете от над 20 модела цветни принтери на склад;
Да получите разпечатки на Ваши медии (при обновените);
Да се разпознаете с възможностите на корпоративни принтери от най-висок клас;
Просто да получите повече информация за принтерите.

ИТЕМА-ПГ - Тествай и избери принтер по мярка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар