четвъртък, 20 март 2014 г.

8 неща, с които да се съобразим, когато избираме мултифункционален принтер?

 

Какво е мултифункционален принтер?


Това са лазерни или мастиленострйни устройства, които съчетават функциите на принтер, копир, скенер и факс. Естествено, когато се обединяват толкова функции се намалят оперативните разходи. Пестят се средства, време и работно пространство. Водещите световни производители на мултифункционални принтери са HP, Brother, Xerox и Samsung. Устройствата от този тип обикновено имат в името си MFP или All in One.
А сега и 8те неща, които трябва да имате предвид, за да направим добре обоснован и правилен избор на машина.


1. Колко ще печатате?


Колко страници мислите да отпечатвате на месец?
Дори и най-ниският клас съвременни модели приемат натоварвания от над 5000 страници месечно. Така, че няма нужда да се притеснявате, че механиката им няма да издържи.
 Колко човека ще ползват устройството?
Ако търсите мрежово устройство за работа в офис, знайте че моделите с вградена мрежова карта обикновено имат буквата „n” в края на името си. Например: HP LaserJet Pro MFP M125nw
Нуждаете ли се и от цветен печат?
Черно-белите устройства са само с една тонер касета и са по-евтини. Новите цветни устройства са с около 200 лв по-скъпи от монохромните.


2. Колко пари да отделите?


При избор на мултифункционален принтер, цената на закупуване не е от най-голямо значение. По-важен е обемът на консуматива и неговата цена. Мастилено-струйните принтери обикновено са евтини. После обаче се оказва, че общата им цена за притежание е много по-висока. Честата и скъпа смяна на мастилници води до излишен разход на време и пари. Тези модели са подходящи единствено за домашна употреба и минимално натоварване.


3. Ново или употребявано устройство?


Новите модели имат отлична функционалност и по-дълга гаранция. Тя обикновено варира между една и две години. За да важи гаранцията обаче, повечето търговци изискват да се ползват само оригинални консумативи. Това оскъпява изключително много ползването на принтера. Новите модели се продават с касети пълни на 30% от капацитета си.
За ремаркетираните многофункционални принтери няма такива ограничения. За намаляването на себестойността на печат дори се препоръчва те да работят със съвместими или презаредени касети. Цената им на придобиване също е значително по-ниска. Ние, от ИТЕМА-ПГ, ги предлагаме със заредени тонер касети, от 6 до 12 месеца стандартна гаранция,  както и с осигурена извънгаранционна поддръжка и сервиз. Моделите са директен внос и са ремаркетирани в инженерния сервиз на фирмата.

4. Какви допълнителни функции предлага?


Има ли устройството дуплекс? Принтерите с автоматичен двустранен печат могат да намалят разходите Ви за хартия с до 50%. Моделите от този тип обикновено имат „d” в края на името си. Например: Brother DCP-7065DN
Има ли функция за автоматично подаване на оригинали за копиране и сканиране (ADF)?
Ако устройството има ADF не Ви се налага досадното ръчно подаване на материалите и можете да подавате за копиране и сканиране повече от 50 страници.

5. Какво казват специалистите за този модел?


Има различни независими организации и специалисти, които сравняват и реално оценяват различните устройства. Прочете и тяхното мнение. Полезни са и видео демонстрациите на принтери.

6. Каква бързина на печат Ви е нужна?


Скоростта на печат на съвременните многофункционални принтери варира от 15 до 50 стр./мин. Моделите със скорост на 20 стр./мин. осигуряват отлична производителност и са напълно достатъчни за повечето потребители на нашия пазар.

7. С какъв софтуер работят и лесно ли се инсталират?


Повечето мултифунционални устройства се разпознават автоматично от Windows 7 и се инсталират сами. Част от моделите на HP имат и вградената технология HP Smart Install. Тя стартира автоматична исталация без нужда от диск с драйвери.

8. Трябва да знаете до колко е лесна работата с харесаното от вас устройствo

Има ли удобен за ползване и има ли разбираем интерфейс? Има ли дислей са управление?
В новите модели на HP са се погрижили за българските клиенти и са добавили меню на български. Така значително се улеснява работата с машините.Когато имате отговорите на тези въпроси, можете да направите качествен и аргументиран избор на Вашето мултифунционално устройство по мярка. Можете да разгледате пълната гама от нови и ремаркетирани модели модели, които предлагаме в нашия онлайн магазин shop.itema-pg.com.

събота, 15 март 2014 г.

HP Color LaserJet CP3525dn

Здравейте и добре дошли.

Днес Ви представяме един модел цветен лазерен принтер, който е особено подходящ за нашия пазар, а именно HP Color LaserJet CP3525DN.


Един съвременен принтер, съчетал в себе си най-добрите постижения в тази област и осигуряващ едно действително „живо“ и с естествени цветове копие.

Трите най-често задавани въпроси (поне при нас) за цветните принтери са – цената на принтера, себестойността на копието и цената на консумативите.

Като при това всеки иска копието да е с възможно най-добро качество, машината да е надеждна и сервизът да е бърз, качествен и на добра цена.
От отговорите на тези въпроси до голяма степен зависи и решението за покупка, т.е. Вашият избор.

За да придобиете принтер отговарящ на тези критерии, Ви трябва машина от среден или по-висок клас, които като нови обикновено са с цени, значително превишаващи бюджета на малките и средни фирми, преобладаващи у нас. Тогава компромисът, който трябва да направите, е принтерът да е от този клас, но втора употреба, ремаркетиран, рециклиран или просто употребяван. При нас всички тези определения се свеждат до изцяло проверени, настроени и подготвени за работа машини с гаранция и осигурен извън-гаранционен сервиз.

И така започваме от въпроса за цената – 672 лв. , която е достатъчно приемлива, в пъти по-ниска от тази на новите машини от съответния клас. И за да стане тази цена още по-привлекателна за Вас, си я представете като месечни вноски от 18 лв. за срок от три години. Само 18 лв. месечно, нали звучи добре. Много по-малко от това, което харчите месечно дори за бира.

Продължаваме със себестойността на копието на принтера.
При модела СР3525 тя е 23 ст. с оригинални тонер касети и само 11 ст. с презаредени.

Както виждате, това е една много ниска себестойност, постигната благодарение на факта, че принтерът, както вече отбелязахме, е от висок клас и съответно касетите му са с голям капацитет – черната е за 5000 или 10500 стр., а цветните са за по 7000 стр. всякаСега, при наличието на голямо разнообразие от съвместими консумативи, можете спокойно да ползвате и такива в работата си без да се притеснявате за качеството. При нас естествено то е отлично, но и колегите, които се занимават основно с презареждане на касети, го правят с нужното качество.

На въпроса за стойността на консумативите частично Ви отговорихме и надяваме се разбрахте, че имате голям избор от възможности и цени на тонер касети. Другите консумативи на принтера са значително по-дълготрайни, т.е. се сменят рядко и то след сериозно използване, затова няма да се спираме подробно на тях.

Остава да разгледаме и въпроса за надеждността на принтера и сервиза му.
Както вече подчертахме, машината е от висок клас и следователно предназначена за голямо месечно и годишно натоварване. При тази цена Вие вероятно ще я закупите за нуждите на малък или среден офис, където такова натоварване обикновено няма. Което спомага за значително по-продължителна безпроблемна работа на машината. Въпреки това, ако и когато се наложи сервиз, фирмата ни не просто разполага с такъв, а и държи постоянно на склад всички необходими части и консумативи. Което Ви дава сигурността, че ще бъдете обслужени бързо, качествено и разбира се на достъпни цени.

Принтерите са директен внос, подготвени в нашите сервизи и естествено налични за тестване в офисите ни. Пълна информация за моделите можете да намерите в сайтовете ни и в електронния магазин, линкове към които има точно под статията.


Очакваме Вашите въпроси, коментари и поръчки.